Uitbreiding van een woonhuis in Schalkhaar

Meer licht, lucht en ruimte na de verbouwing

De verbouwing van deze vrijstaande woning in Schalkhaar had alles te maken met de wens van de bewoners om meer licht en ruimte te creëren in huis, zowel op de eerste verdieping als op de begane grond.

De grote ramen betrekken de tuin bij het huis

De eerste verdieping is uitgebreid met een extra kamer en op de begane grond is een ruime leefkeuken gecreëerd. Zowel boven als beneden zijn grote ramen toegepast. Die geven niet alleen veel licht binnen, ze zorgen ook dat je vanuit de woning heerlijk de prachtige tuin inkijkt die de woning omringt. Zo wordt de tuin veel meer bij het huis betrokken.

Het krachtige bestaande ontwerp behouden

De oorspronkelijke woning was heel krachtig van zichzelf. De ruimtelijkheid, de mooie vlakken en volumes grijpen op een bepaalde manier op elkaar in. Het geheel klopte. Het doel was deze krachtige uitstraling volledig te behouden en het oude en nieuwe gedeelte samen in een nieuwe harmonie te brengen.

Naadloze overgang tussen oud en nieuw

Zowel in het ontwerp als in de uitvoering van de verbouwing is er tot in detail rekening gehouden met het laten aansluiten van het nieuwe op het bestaande deel van de woning. Zo is er onder meer een type steen gevonden die qua formaat en structuur perfect aansluit bij de oude stenen. Resultaat: een naadloze overgang tussen oud en nieuw!

De echte uitdagingen zaten in de constructie

Door de ruimtelijkheid van de woning was de verbouwing constructief gezien een behoorlijke uitdaging. In de uitvoering is daar gelukkig niets van te zien. De draagconstructies die zijn toegepast om bestaande en nieuwe muren goed op te vangen, zijn allemaal onzichtbaar weggewerkt.

In de woonkeuken komt iedereen graag samen

Door de verbouwing is er zowel boven als beneden meer licht en ruimte ontstaan. Het prachtige uitzicht op de tuin maakt de woonkeuken tot een rustige, sfeervolle plek waar het gezin elkaar graag treft. Het is echt het middelpunt van de woning geworden!