Uitbreiding bovenwoning

Het plan

Boven keurslager Harmsen in Diepenveen bij Deventer is de bestaande woning uitgebreid. De oude bovenwoning telde één woonlaag met een kap. Voor de nieuwe situatie is de kap steiler gemaakt en voorzien van een aantal dakkapellen. Hierdoor is er voldoende ruimte ontstaan om een extra woonverdieping te creëren. De bestaande verdieping is woonverdieping geworden en op de nieuwe verdieping bevinden zich de slaapvertrekken en badkamer.

De bouwstijl

Bij het maken van het ontwerp is de stijl van het bestaande pand uitgangspunt geweest voor de uitbreiding. Vormgeving en materiaalkeuze zijn in lijn met het bestaande pand gekozen.

De bouw

Tijdens de bouw is de slagerij gewoon open gebleven. Om de bouwtijd zo kort mogelijk te houden en de overlast tot een minimum te beperken is de dakconstructie door de aannemer prefab gemaakt en in één dag ter plaatse op het pand in elkaar gezet. In de dagen erna zijn de dakkapellen en de geïsoleerde dakplaten erop gezet. De afbouw kon zo snel beginnen. Het project is in 3 maanden gebouwd.

Betrokken partijen:

Aannemer: Bouwbedrijf De Haan
Constructeur: Bartels ingenieurs