Interieur winkel en flexwerkplekken

Het concept

In mei 2013 is in Diepenveen een ondernemersruimte geopend met flexplekken, vergaderruimte en winkelruimte. Idee achter deze ruimte is in te spelen op de behoefte aan flex werkplekken voor (kleine) bedrijven en het stimuleren van nieuwe initiatieven voor winkels in het dorp. Het uitgangspunt was de ruimte met minimale middelen in te richten zodat bij een eventuele verhuizing naar een andere locatie niet teveel middelen verloren zouden gaan.

Ontwerp

De ruimte was één open ruimte. Door een vergaderruimte en een werkkamer te realiseren is een verdeling gemaakt tussen open en meer gesloten ruimtes. Aan de straatzijde is ruimte voor 4 flexwerkers en de winkel(s), achter de vergaderruimte bevind zich een concentratie-werkplek en een vaste kantoorruimte.

Materialen

De ruimtes zijn opgetrokken met wanden van OSB platen. Voordeel van dit materiaal is dat het makkelijk verwerkbaar is en geen verdere afwerking nodig is. De uitstraling van het materiaal sluit mooi aan bij het sobere karakter van het initiatief zonder een goedkope uitstraling te maken.

Werkplekken

De werkplekken zijn voorzien van een privacy-scherm van OSB plaat. Dit sluit weer aan bij de rest van de uitstraling.

Links

De ruimte heeft de naam ‘De Zaak Diepenveen gekregen. Het is een iniatiatief van de ondernemersvereniging Diepenveen en de winkel die er nu in huist is ‘Proef! Diepenveen’ een winkel in wijn en noten.

www.dezaakdiepenveen.nl

www.ovdiepenveen.nl

www.proefdiepenveen.nl