Carport en schuur met zonnepanelen

Ontwerp

Als architect heb ik het ontwerp gemaakt voor deze carport. De inspiratie voor het ontwerp voor deze carport en schuur met zonnepanelen komt van oude boerderijen met houten gebinten. De wens om een dak van zonnepanelen (pv-cellen) te maken creëerde een extra uitdaging. Uitgangspunt hierbij is namelijk dat de zonnepanelen één geheel vormen met het dak en niet als toevoeging op het dak liggen.

Uitwerking

Het gebouw bestaat uit drie spanten op rij. Tussen twee spanten is de schuur gesitueerd en aan de andere kant is ruimte om twee auto’s te parkeren. Het schuine dak heeft een kleine hellingshoek waardoor de zonnepanelen goed naar de zon gericht zijn. Het bouwwerk staat geheel op het zuiden georiënteerd.

Bouw

Het gehele bouwwerk is door een aannemer prefab gemaakt en is in twee dagen neergezet. Na het bouwrijp maken met graafmachine is de fundering geplaatst. Een zes-tal betonnen poeren vormen de basis voor de carport met schuur. De houten constructie wordt ter plaatse in elkaar gezet en afgewerkt. Na de dakbedekking komen de zonnepanelen er op.

Zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen heeft een capaciteit van 5400 Wp de verwachte opbrengst is 4200 kWh op jaarbasis. Hiermee wordt het totale stroomverbruik van het woonhuis opgewekt.

Meer weten?

Dit project is geen prefab gebouw dat al klaar is voor productie. Het ontwerp kan eventueel aangepast worden op uw wensen. Daar maak ik natuurlijk graag een offerte voor. Neem voor vragen gerust contact met mij op via onderstaand contactformulier.